Yükleniyor
Açık Sergi Alanlarında Sergilenen Diğer Önemli Parçalar

Aralık 1915’te denize indirilen 37 metre uzunluğundaki Alman UB-46 denizaltısı I. Dünya Savaşı’nda İstanbul bölgesinde devriye maksatlı görevlendirilmiştir. UB-46 Denizaltısı bu görevi sırasında birçok gemiyi batırmış ancak 7 Aralık 1916 tarihinde Kilyos açıklarında mayına çarpma sonucunda batmıştır. Denizaltının 16 metrelik baş bölümüne ait kısmı 1993 yılında İstanbul Kemerburgaz Bölgesi Akpınar Köyü sahilinde bulunmuştur. Denizaltı batığı ve batık içinde bulunan bir çift asker botu halen müzemizde sergilenmektedir.

Çanakkale Muharebeleri’nde İtilaf Donanması tarafından mayın tarama harekatında kullanılan paravan (mayın flotu), 2011 yılında Bozcaada açıklarında bulunmuştur. O dönemde geminin baş tarafına monte edilen paravan cihazı sayesinde mayın teli yakalanarak kesici ağız vasıtasıyla teli kopartıp mayın su yüzeyine çıkartılmaktaydı.

20’nci yüzyılın başlarında İstanbul Boğazı’nda su altı mania ağı kurtarma malzemeleri naklinde kullanılan vagon ve orijinal mania ağları 2019 yılından bu yana müzemizde sergilenmektedir.